Pillanatképek

Szomszédolás a PIM Könyvtárában

Közgyűlés - Veszprém, 2012. - fogadás

Közgyűlés - Csurgó, 2005. - 2. nap

24. Szent István Könyvhét 2016. május 9-14

2018. június 25. - Nyíregyháza közgyűlés 1. nap előadások

Közgyűlés - Vác, 2014. Fehrentheil Henriette előadása

Pannonhalma - 2. nap délután, második csoport

2017. június 28. - Debrecen Közgyűlés 1. nap

Közgyűlés - Vác, 2014. Fehrentheil Henriette előadása

2017. február 16.: Szakmai nap a Kereszt(y)énység, gazdálkodás, szervezeti kultúra világában

Jelenlegi hely

Sikeres volt a szomszédolás az Országos Idegennyelvű Könyvtárban és az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban

Október 12-én, a 2016-os év második szomszédolásán két híres országos szakkönyvtárat, az Országos Idegennyelvű Könyvtár és   Zenei Gyűjteményt és az Országos Pedagógiai Könyvtár és      Múzeumot látogathatták meg az érdeklődők.
Az Országos Idegennyelvű Könyvtár a magyarországi nyilvános szakkönyvtárak közül az egyik legfiatalabb intézmény. Budapest központjában, egy 115 éves műemlék épületben található.

Jelenleg két egyedi feladatkört lát el: eredeti nyelvű, elsősorban kortárs világirodalmi, zenei és nyelvészeti tárgyú dokumentumokat gyűjtő szakkönyvtár, valamint a magyarországi nemzetiségi könyvtárak koordinációs központja. A könyvtárat Horváth István főigazgató-helyettes és Osztrozics Katalin, a szolgáltatási főosztály vezetője kíséretében tekinthették meg a látogatók. A látogatás végén pedig dr. Papp Anna Mária a könyvtár főigazgatóasszonya köszöntötte az egybegyűlteket.

Az Országos Pedagógiai Könyvtár nyilvános, tudományos szakkönyvtár. A könyvtári állomány mintegy 600 ezer kötet könyvből, folyóiratból és nem hagyományos dokumentumból áll. Az országban a legteljesebb pedagógiai szakkönyv- és szakfolyóirat-állománnyal rendelkezik. A könyvtárban dr. Varga Katalin főigazgatóasszony és munkatársai várták a könyvtáros kollegákat.

 

A szomszédolásról beszámoló is készül, mely majd az EKE Hírlevél következő számában olvasható!

 

Kapcsolódó oldalak és képek:

Szomszédolás az OIK-ban és az OPKM-ben