Pillanatképek

2017. június 28. - Debrecen Közgyűlés 1. nap

Szomszédolás a Piarista Központi Könyvtárban - 2014

Közgyűlés - Veszprém, 2012.

2017. november 8.: Szomszédolás a Református templomban

Közgyűlés - Pécs, 2011. - Kuklay Antal előadása

Pannonhalma találkozó - 1. nap

Pannonhalma - 2. nap délelőtt

Közgyűlés - 2006 - Szeged, csoportképek

Szomszédolás az Evangélikus Országos Gyűjteményben

2016. október 12.: Szomszédolás az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban

Jelenlegi hely

A Szinnyei József-díj egyik idei kitüntetettje Kovácsné Pázmándi Ágnes

Prof. Dr. Kásler Miklós rendelkezése értelmében a könyvtárosok legnagyobb szakmai kitüntetésének, a Szinnyei József-díjnak az egyik idei kitüntetettje Kovácsné Pázmándi Ágnes, a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Gyűjteménye Ráday Könyvtár munkatársa, református lelkész.

A kitüntetéshez az Egyházi Könyvtárak Egyesülése nevében gratulálunk, Ágnest szeretettel köszöntjük!

Ágnest immár második éve szerkeszti az EKE facebook oldalát, találkozhattunk írásaival az EKE Hírlevélben, melynek 2018. 3. számban interjút is készített vele a szerkesztő: https://eke.hu/sites/default/files/eke_hirlevel_2018_3_0.pdf

Bizonyára többen hallgatták azt a beszélgetést, mely a Mária Rádió Hitvalló című programjában hangzott el 2017. január 17-én. Egy részletét átvette a Kossuth Rádió az Igéző című műsorába, 2016. december 27-én. Az Ágnes által választott Ige a Szent Pál leveleiben visszatérő üdvözlés volt: Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól.

A kegyelem, mely Ágnes szavait idézve megbocsátást, felmentést, feloldozást, feltétel nélküli elfogadást és a békesség, mely nyugalmat, kiegyensúlyozottságot, harmóniát, megbékülést és kibékülést jelent, kulcsszavak életében.

Szakmai önéletrajza egy folyamatosan tevékeny életről tanúskodik, melyben a szolgálat adja meg a hétköznapok és ünnepek ritmusát.

Az elnyert Szinnyei-díj kapcsán ezt mondta: „Mindennek rendelt ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt - olvassuk a Szentírásban (Préd 3,1) Most az emlékezés, a hála, a köszönet és az ünneplés ideje jött el az életemben.”

Isten éltessen, segítsen, vezessen, kedves Ágnes – továbbra is.

 

CsatolmányMéret
PDF icon pazmandi_agnes_-_szakmai_oneletrajz.pdf469.37 KB